Η δερμοαπόξεση αποτελεί μια αποτελεσματική ιατρική μέθοδο για βαθύ ιατρικό καθαρισμού του δέρματος. 

  • Πραγματοποιείται με μικροκρυστάλλους ή με διαμάντι και προσφέρει άμεση ανανέωση του δέρματος της περιοχής όπου εφαρμόζεται (πρόσωπο ή σώμα). 
  • Στοχεύει στην φωτογήρανση, στην λιπαρότητα, στις πανάδες, στις ουλές της ακμής, στις ραγάδες και στις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα. 

Μέσω των μικροκρυστάλλων ή των κεφαλών από διαμάντι, απομακρύνονται μηχανικά το σμήγμα και όλα τα νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα μέσω της ήπιας αναρρόφηση ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος, κινητοποιώντας τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο & ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι μια λεία, λαμπερή και νεανική όψη της επιδερμίδας  χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι στα 20-30 λεπτά.  Ακολουθεί η τοποθέτηση ειδικών σκευασμάτων ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς. 

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα. Η αποφυγή του μακιγιάζ την ίδια ημέρα καθώς και η χρήση αντηλιακής προστασίας κρίνονται απαραίτητα. 

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτείται εξαρτάται από την περίπτωση. Μία μόνο συνεδρία αρκεί για μια άμεσα λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα. Ωστόσο, για την διατήρηση νεανικού και φρέσκου δέρματος, χωρίς λεπτές ρυτίδες, λιπαρότητα και σμηγματόρροια χρειάζεται ένα πρωτόκολλο 8 περίπου συνεδριών κάθε 2-3 εβδομάδες.

Γράφει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Dr Άρια Στραβοδήμου MD, MSc, PhD,
Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πολυϊατρείου MET COSMETIC.

Δείτε περισσότερα στο Met Cosmetic